Kauden 2002 - 2003 uutiset

Vuosikoukous pidetty - Merit Lemminki jatkaa hallituksen puheenjohtajana (16.6.)

Vestan sääntömääräinen vuosikokous pidettiin maanantaina 16.6.2003 Kulosaaren Sportia-hallin tiloissa.

Kokous valitsi tulevalle kaudelle yksimielisesti puheenjohtajakseen Merit Lemmingin, jonka kolmas kausi puheenjohtajana näin sinetöitiin.

Hallitus jatkaa myös melkein samalla kokoonpanolla kuin kaudella 2002-03. Toiminnan monivuotinen tukipylväs ja entinen puheenjohtaja Tauno Äijö vetäytyi Vesta-toiminnasta tällä kertaa mutta palaa toivottavasti vielä joskus.

Taloudellisesti kauden toiminta hoidettiin hyvin koska mm. kaikki velat on nyt hoidettu ja seura on velaton! Vuosikertomuksen merkkitapahtuma oli tietenkin Vestan 75-vuotisjuhla jolloin myös seuran historiikin II osa julkaistiin. Kenttätoiminnassa seura joutui valitettavasti – pelaajapulasta johtuen - luopumaan liigapaikastaan. Junioritoiminta oli sitä vastoin vilkas ja elinvoimainen.

Kun vastuuvapaus oli hallitukselle myönnetty vahvistettiin myös toimintatavoitteet kaudelle 2003-04. Senioripuolella seura puoltaa ja ajaa edelleen I-divarin muodostamista. Nuorisotoiminta on myös ensi kaudella seuran painopistealue. Vesta on jo nyt anonut E-poikien SM-lopputurnauksen järjestämisvastuun. Myös valmennus- ja koulutustoimintaa tuetaan tietoisesti ja aktiivisesti.

V.T.

Rennot päättäjäiset (3.4.)

Mitä isot edellä (Vesta 75 v.) sitä pienet perässä eli junnutkin viettivät omat päättäjäisensä ravintola Mustikkamaassa torstaina 3.4. Paikalla oli noin 80 pelaaja, vanhempaa, vetäjää ja Vestan ystävää.

Viihtyisässä ympäristössä tunnelma oli varsin leppoisa, rento ja iloinen. Jokaisella joukkueella oli oma puheenvuoronsa jolloin jaettiin mm "kauden kehittyjä"-pokaalit. Raikuvat aplodit saivat Vestan "vanhimmat junnut" (eivät läsnä) eli neljävitoset (45v) SM-kullan johdosta. Vestan maajoukkuepelaajat (17-vuotiaat) Juha Erkkilä ja Nappe Larsson niittivät myös oikeutetusti suosionosoituksia. Saavuttihan Suomen 17-vuotiaat hienosti MM-hopeaa – siinä missä miesten A-maajoukkue jäi surkeasti tyystin ilman mitalia !
Nalle Bernerin kiertopalkinnon vastaanotti vuodeksi E-pojat, jotka Kemissä voittivat SM-pronssia. Yksilötasolla Markus ”Turbo” Hännikäinen voitti SM-kultaa E-poikien tekniikkakisoissa. E-poikien valmentaja on Mikko Helme.

Piiritasolla sekä Vesta F että Vesta D1 nappasivat kultamitalit. Henkilökohtaisia tekniikkasaavutuksia oli melkein ”joka lähtöön” aina pronssista kultaan saakka. Reipashenkinen tilaisuus päättyi siihen, että puhvettipöytä sananmukaisesti tyhjennettiin viimeistä murua myöten! Sääli, etteivät nuoret G-rohkelikot löytäneet ravintola Mustikkamaata !

Tasainen vääntö (15.3.)

Ukkomiehet ottivat mittaa poikamiehistä perinteiseen tapaan tänä vuonna peräti kahden ottelun verran. Ensimmäisen ottelun pojat veivät lukeminen 9-5 mutta sisuuntunut äijäkööri otti revanssin ankanpojista lukemin 7-3.

Ukkomiehet vastaan Poikamiehet (5.3.)

Jännitysotteluiden sarja jatkuu: ukot vastaan pojat toinen jakso Kalliossa Brahiksen jääareenalla lauantaina 8.3. kello 17.45 - 19.00. Kaikki katsomaan ja kannustamaan. Luvassa kovinta vääntöä ja taistelua mitä jääpallo kuunaan tarjoaa...

E-junnut pronssille Kemin SM-lopputurnauksessa (2.3.)

Veitsiluodon Vastuksen järjestämässä E-junioreiden lopputurnauksessa Vestan junnut nappasivat pronssia. Pronssiottelussa kaatui Lappeenrannan Veiterä selvin lukemin 5-1 (3-1). Onnittelut pojille!

Välierissä Vesta taipui LRK:lle 5-7 vaikka puoliajalla lukemat 4-2 Vestalle enteilivät hyvää. Pronssiottelussa taitojaan näytti eritoten Markus Hännikäinen tehtaillen kolme ensimmäistä maalia Vestalle. Hännikäinen oli myös koko turnauksen toiseksi paras tehomies saalistaen peräti 18 (15+3) tehopistettä. Tehokkaina kunnostautuivat myös Antti Paavilainen 12 (7+5) sekä Lasse Valli 11 (2+7). Samalla Hännikäinen oli myös turnauksen paras maalinsylkijä eikä taitojen vilauttelu loppunut tähän, vaan hän myös otti SM-tekniikkakilpailuissa ensimmäisen sijan yhteispisteillä 389. E-junioreiden SM-kultaa vei tällä kaudella Botnia voittaen loppuottelussa Länsirajan Konkarit 4-0.

>> Vastuksen sivuilla otteluiden pöytäkirjat ja tekniikkakilpailun tulokset...
>> Liiton sivuilta pitäisi myös löytyä jotain
>> E-junnujen sivut

Junioreiden sarjat ratkaisuvaiheissa (13.2.)

B-junioreilla on tällä hetkellä vielä teoreettiset mahdollisuudet päästä SM-lopputurnaukseen. OLS/OPS -juniorit majailevat tällä hetkellä sarjataulukossa neljäntenä (taulukot SJPL:n sivuilla) ja heillä on pelit jäljellä kuudentena olevaa Vastuksen joukkuetta vastaan sekä vieraspeli Torniota vastaan. Oletettavasti Vastus ei pysty ainakaan vieraissa voittoon joten Vestan olisi kukistettava vahva ToPV kotonaan sekä sarjan jumbona majaileva Narukerä vieraissa. Torniota vastaan B-junnut käyvät taistoon 16.2. sunnuntaina kello 11.00 Mustikkamaan legendaarisella jääareenalla. Kaikki siis kannustamaan!

17-vuotiaiden kisojen virallisilla sivuille on päivitetty paljon kuvia varsinkin Suomen joukkueen otteluista.

>> 17-vuotiaiden MM-kisojen omat sivut

Vestan ikämiehille kultaa! (11.2.)

Jääpallon ikämiesten Suomen mestaruudesta taisteltiin 8.-9.2.2003 Varkaudessa ja ikämiesten sarjan 45-vuotiaat voitti Vesta. Yksinkertaisen sarjan muut osallistujat olivat OLS, Kampparit, KTU ja WP 35. OLS ja Vesta kohtasivat moraalisessa loppuottelussa jo lauantaina ja Vesta pystyi kukistamaan oululaiset peräti 5-1. Voittomaalin taituroi joukkueen liukas selkäranka Risto Wolin. Toinen Vestan hahmo oli maalivahti Ilkka "Erikeeper" Halonen.

>> Ikämiesten sivut

Nappe Larsson maalin makuun (2.2.)

Itä-Suomessa pelatuissa Jääpallon 17-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi otti hienosti hopeaa. Vestaa edustivat B-junioreiden Rolf Larsson keskikentällä sekä Juha Erkkilä maalin suulla. Loppuottelussa Venäjä vei voiton lukemin 6 - 3 (3-0) Napen tehdessä ottelussa Suomen ensimmäisen maalin. Veiterän Tomi Hauska tehtaili maaleja varsinkin välieräpelissä Ruotsia vastaan. Loput tulokset ja uutiset löytyvät kisojen omilta sivuilta:

>> 17-vuotiaiden MM-kisojen omat sivut

Vesta 75 (11.12)

Juhlavuoden kunniaksi Vestan 75-vuotissivuilta löytyy seuran lyhyt historiikki sekä tietoa ja kuvia itse juhlaillallisilta ravintola Mustikkamaasta...

>> 75-vuotis juhlasivut

SAIK:n valmentaja vastaa (4.12.)

Sandvikenin valmentaja Anders Jakobson vastaa Kentan jääpallosivustolla Eurooppa Cup -syytöksiin. Jakobson sanoo, että eräs Sandvikenin pelaaja luisteli jäässä olleeseen rakoon harjoittelun aikana juuri ennen ottelun alkua. Keskusteltuaan Tornion edustajien sekä tuomareiden kanssa päätettiin ottelu siirtää Arkangelin Trud-stadionille joka sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Severodvinskista.

Jakobsonin mielestä Venäjän median väittämä 'ruotsalainen skandaali' on lapsellista ja tähdentää, että hän eikä Tornion Palloveikkojen valmentaja Anders Strömbäck halunneet vaarantaa pelaajiensa terveyttä.

>> Kentas Bandysida haastattelu

Eurooppa Cupista kummallinen paljastus (4.12.)

Barents.info sivujen mukaan ruotsalaisjoukkue Sandviken olisi tahallisesti sabotoinut jäätä ennen ottelua ToPV:tä vastaan Eurooppa Cupissa 23.11. Silminnäkijöiden mukaan ruotsalaiset olisivat harjoitelleet 40 minuuttia yhdellä pienellä alueella tulevalla ottelujäällä. Ennen ottelua Sandviken ilmoitti jään olevan pelikelvoton juuri siltä alueelta missä joukkue harjoitteli. Ottelu pelattiin myöhemmin illalla toisella stadionilla. Sivulla myös todetaan, että kukaan ei tiedä mitä oikeasti tapahtui.

>> barents.info uutinen

Junnuilla vilkas turnausvaihe meneillään (2.12.)

Vaikka perinteiset seurojen väliset harjoitusottelut stadissa nyt puuttuvat surkean kenttätilanteen takia (Oulunkylä suljettu) on jää- ja ottelutuntumaa haettu muualta.

B- ja E-junnuilla on jo takanaan viikonlopputurnaukset ja viime viikonlopun aikana (30.11.-1.12.) sekä C- että D-junnut vierailivat Lappeenrannan pakkasessa. C:n ongelmaksi muodostui pelaajapula; täyskentällinen syntyi vain D:n avustuksella.

D:n tietynlainen ongelma oli tavallaan liiankin runsasniminen pelaajaluettelo: -kun 1990 ja 1991 syntyneet löivät ”hynttyyt yhteen” syntyi porukka jossa yksilön ”tieto- ja taitoerot” ovat melkoiset . Siinäpä valkuille hiomista ! Piirin D-sarjassa Vestalla onkin sitten erikseen D1 ja D2 mikä varmasti selkeyttää kokonaisuutta eikä kukaan jää ilman peliaikaa. Kun tiedossa vielä on että tulevana viikonloppuna E-pojat vuorostaan ovat pakkasreissulla L:rannassa voitaneen jälleen todeta että Vestan junioritoiminta voi hyvin ja on voimissaan

Siirtosummat epäselvät Ruotsin ja Suomen välillä (19.11.)

16.11. ilmestyneen Aftonbladetin artikkelin mukaan Suomen jääpalloliitto vaatii 100'000 kruunun korvauksia Ruotsin palloliitolta. Kysymyksessä on kiista Kalixissa pelaavan Marko Miinalan pelaamisesta Ruotsin pääsarjan avauskierroksella Hammarbytä vastaan. Miinala ei ole saanut kansainväliseltä liitolta pelilupaa vaan peliluvan on tavallaan myöntänyt Ruotsin valtion urheilulautakunta tehdessään kuukausi sitten päätöksen, että sopimuksettomat pelaajat saavat vapaasti vaihtaa seuraa.

Kansainvälisen jääpalloliiton puheenjohtaja Arne Giving jyrähti, että Ruotsilla ei ole oikeutta tehdä omia päätöksiä yli kansainvälisen liiton. Myös Suomen jääpalloliiton puheenjohtaja Juha Hilmola oli erittäin kärttyisä asiasta ja uhkasi Aftonbladetin mukaan peruuttaa kaikki Ruotsin ja Suomen väliset maaottelut mikäli asiaankuuluvia korvauksia ei makseta.

Katrineholmissa pelaavasta Jarno Alatalosta ja Kalixin Marko Miinalasta joukkueet maksoivat vain minimisumman 30'000 kruunua jolloin Ruotsin liitto antoi peliluvat kummallekin. Suomen liitto odottaa rahojen maksua 3.12. asti. Mikäli rahoja ei kuulu saattaa asia mennä oikeuteen asti.

>> aftonbladetin juttu

Junioreiden juhla siirtyy (13.11.)

Vesta 75 v. juhlatoimikunnan kokouksessa on päätetty, että kutsussa mainittu Junioritapahtuma siirretään pidettäväksi kauden 2002-2003 päätöstilaisuuteen ensi keväälle. Tällainen päätös jouduttiin tekemään sen vuoksi, että vahvistaneita osallistujia oli vain muutamia koko Vestasta.

75 -vuotisjuhlat kumminkin ovat aivan normaalisti ensi lauantaina 16.11. Paikkana toimii ravintola Mustikkamaa ja huom. juhlavastaanotto alkaa kello 18.30 kuten kutsussa on ilmoitettu. (Lomake sivuilla on ollut siis aiemmin väärä aika eli kello 18.00). Tervetuloa juhliin!

B-juniorit ovat aloittaneet kautensa Porin turnauksessa ja pronssia oli tuomisina. Joukkueen sivuilla turnaustulokset sekä SM-sarjan ohjelmaa > b-junnut

Tunnelmia Ljusdalista (31.10.)

Ljusdalin Maailman Cup tuli ja meni ja Sandviken vei kirkkaimman pokaalin. Itse tapahtumista tunnelmoi Risto Johansson > Ljusdal 2002

Vestan avoin kirje (20.10.)

Vesta on alkavalla kaudella jäänyt pois bandyliigasta joka on puhuttanut jääpalloväkeä. Vesta vastaa avoimella kirjeellä ongelmiin sekä kommentoi jääpallon nykyistä tilaa maassamme. > VESTAN AVOIN KIRJE

Kirjeestä myös ohessa lyhennelmä:

Palloilulajien pääsarjoista on lähivuosina jättäytynyt sivuun useita joukkueita; Tiikerit pesäpallossa, Atlantis jalkapallossa jne. Syyt ovat aina olleet taloudellisia. Vesta on vetäytynyt tulevan vuoden Bandyliigasta vaikka sen talous on plussalla ja seura täysin velaton.

Ongelma on pelaajapula, joka alkoi syntyä kun divari aikanaan lopetettiin. Liigaan alettiin nousta ilmoittautumalla ja siellä pysyttiin automaattisesti. Juniori-ikäiset pelaajat lisääntyivät pääsarjassa ja monet kehityskelpoiset nuoret lopettivat pelaamisen. Nuorilla ei ollut riittävää potkua ”huipulle” ja toisaalta tahkoaminen piirisarjoissa ikämiesten kanssa ei kiinnostanut riittävästi. Vain harvat ovat ja olivat valmiita junnupaidasta liigaan. Jääpallon huipulla oli karsittu urheilun keskeisintä tekijää kilpailua sekä seurojen että pelaajien ja itse sarjan tasolla.

Bandyliigan tasoa on usein arvosteltu liian kevyeksi ja epätasaiseksi. Tolkuttomat maalijuhlat ja ennalta selvät pelit eivät houkuttele katsojia. Monissa yhteyksissä liigan on todettu olevan lajin kokoon nähden liian suuri. Liian moni seura on mukana liigassa olemassaolon vuoksi, koska muita vaihtoehtoja ei ole.

Todellista realismia edustaisi 14:n sijasta 8:n joukkueen pääsarja. Tällöin olisi olemassa edellytykset divaritason perustamiselle. Miksi näin toimitaan muissa palloilulajeissa?

Uusi hallitus sekä muita uutisia (18.10.)

Vestan vuosikokous pidettiin 17.10. Kokouksessa valittiin sama puheenjohtaja sekä muuten hallitus pysyi ennallaan paitsi Mauri Aron tilalle valittiin Osmo Rantakari. > hallitus

Jääpalloliiton sivuilta poimittua: 17-vuotiaiden maajoukkue leireilee 22.-24.11. todennäköisesti Oulussa, jonne kutsutaan 4 maalivahtia ja 20-22 kenttäpelaajaa. Leirille kutsuttavat pelaajat valitaan Tornion ja Porin harjoitusturnausten jälkeen. Lista leirille valituista julkaistaan viikolla 46. 17-vuotiailla on MM-kisat 31.1.-2.2.2003.

Vestasta joukkueessa ovat alustavasti Rolf Larsson, Erik Hörhammer, Janne Lehtonen sekä Joni Liikanen.

Vestan juniori-sivuja on päivitetty vastaamaan paremmin nykyhetkeä. Kaikkien joukkueiden osalta ei tietoja vielä ole. > joukkueet

Vesta 75-vuotta (11.10.)

Vestan vuosijuhlat pidetään lauantaina 16.11.2002. Paikkana toimii ravintola Mustikkamaa, Mustikkamaalla.

> Voit ilmoittautua suoraan täällä!

World Cup's (4.10.)

Perinteinen World Cup pelataan jälleen Ljusdalissa 24.-27.10. Mielenkiintoinen tuttavuus on USA:n viime vuoden mestari Bandoliers. Maratontaulukko kertoo, että amerikkalaiset joukkueet eivät ole voittaneet turnauksessa yhtään ottelua. Bandoliers kohtaa kovat joukkueet lohkossaan eli Norjan viime vuoden mestarin Mjöndalenin, Ruotsin hopeajoukkueen Västeråsin sekä Venäjän viime kauden yllättäjän ja hopeajoukkueen Startin, joten pisteiden nappaaminen lienee tälläkin kertaa kovan työn takana.

OLS on jälleen mukana tänäkin vuonna. Oulun ylpeys on pelannut kautta aikain peräti 48 ottelua turnauksessa ja onnistunut kääntämään niistä 11 edukseen. Samassa lohkossa ovat Venäjän eittämättä kovin joukkue ja hallitseva mestari Vodnik sekä kova Falun. Vaikka Broberg puolestaan säilyi niukin naukin Allsvenskanissa, on silläkin kova joukkue semminkin JPS:n liberon Markus Hiukan (joka teki Kosa World Cupissa kaksi byyriä Brobergille) vahvistettua joukkueen rivejä. OLS saa tehdä kovasti töitä selvitäkseen jatkoon.

Tornion PalloVeikkojen lohkosta löytyvät Stabaek, Bollnäs sekä kotona aina vahva Ljusdal. ToPV:llä lienee kenties parhaimmat mahdollisuudet pisteiden anastamiseen.

>> Ljusdal World Cup

Norjan jääpalloylpeys Stabaek järjesti jo yhdeksättä kertaa pelattavan Kosa World Cupin Hamarissa. Voittajaksi selviytyi Edsbyn joka peittosi Brobergin loppuottelussa peräti 7-0.

Sami Tiaiselle poika (16.8.)

Vesta onnittelee Tiaisen perhettä perheenlisäyksen johdosta. Vestan veräjää jo vuosia vartioineen maalivahdin pallosilmä on erehtymättömästi saavuttanut pelimiehen veroisen sihtingin josta myös verkkotoimitus lausuu lämpimät onnentoivotuksensa.

Vesta luopuu sarjapaikastaan Bandyliigassa (2.8.)

Vesta on päättänyt luopua sarjapaikastaan Bandyliigassa tulevan kauden 2002 - 2003 ajaksi. Yksinkertaisesti pelaajia olisi ollut aivan liian vähän ringissä kauden läpiviemiseksi. Pelaajasopimuksia ei saatu tehtyä tarvittavaa määrää varsinkin kun myös joukkueenjohto vetäytyi tehtävistään.

Vesta pystyy nyt tulevana kautena panostamaan voimakkaammin juniorityöhön. B-juniorit pelaavat yhdistettynä joukkueena Botnian B-junnujen kanssa Vestassa. Samaten C- ja D-junioreissa sekä lähestulkoon kaikissa junioriluokissa tilanne on hyvä ja intoa riittää joka junnurintamalla. A-junioreita Vestalla ei tulevana kautena ole.

Uusia jäsenmaita (10.7.)

Kansainvälisen Jääpalloliiton työvaliokunta päätti kokouksessaan Ruotsin Uppsalassa 3.7.2002 kasvattaa jäsenmaiden määrän kahteentoista, hyväksyessään Viron ja Mongolian uusiksi jäsenmaiksi kansainväliseen jääpalloliittoon. Viro voi myös osallistua jo vuoden 2003 MM-kisoihin Arkangeliin. Myös Intia on hakenut jäsenyyttä ja sen jäsenhakemus käsitellään Arkangelin kongressissa 2003.

Seuraavat MM-kisat järjestetään Arkangelissa 2003 ja 2005. Ruotsin jääpalloliitto on esittänyt, että turnaukset voitaisiin järjestää vuosittain ja myös jo 2004 ja 2006. Asiaa käsitellään seuraavassa työvaliokunnan kokouksessa Ljusdalissa World Cupin aikana 24.-27.10.2002

>>> takaisin uutisiin <<<

 etusivu | uutiset | joukkueet | hallitus | ohjelma | info | keskustelu | linkit
© by DB | ylläpito : bubbeli@st.jyu.fi