Ruotsin Bandyfinaali

Uppsala Su 17. maaliskuuta '02 Sandviken - Västerås

Sää suosi, kuten niin usein. Jo pari tuntia ennen ottelun alkua oli paikalla arviolta 8-10.000 katsojaa ja tunnelma huipussaan. Lopullinen katsojamäärä 21.612 maksanutta, kun enempää ei mahtunut = loppuunmyyty!

Ottelu oli korkeatasoista jääpalloa, jossa molemmat joukkueet tunsivat toisensa erinomaisen hyvin. Ja oli heti alusta alkaen nähtävissä, että tarkat taktiset kuviot oli laadittu molemmissa leireissä. Hauskaa oli nähdä myös suomalainen jäällä, Jarno Väkiparta kotoisin Porist'. Jarno esiintyi edukseen, taitava luistelija kun on!

Tilanne puoliajalla oli kutkuttavan tasan 2-2, mutta kolmannen vartin aikana oli jo merkkejä siitä, että taitaa sittenkin SAIK olla jonkun verran stabiilimpi joukkeena. VSK'n maalinteko oli myös liiankin kanssa Mikael Carlsson harteilla, kun taas SAIK:n riveistä löytyi useita maalintekoon pystyviä, kuten Magnus "Murre" Muhre'n 3 maalia, Jonas Gustavsson, Stefan Söderholm, Daniel Eriksson, Daniel Mossberg ja Patrik Nilsson.

Ikävä, mielestäni uusi piirre, oli muutama varsin kova yhteenajo, jossa täydessä vauhdissa ja holtittomasti ajettiin toista pelaajaa päin ja nurin. Ei kuten kuuluu kylki kylkeä vastaan. Nämä oli tällaisia päällekarkaamis-tyyppisiä, joita onneksi jääpallossa harvoin näkeen. Patrik Södergren jouduttiin ko. tilanteesta toimittamaan sairaalaan.

Tuomarityöskentely (Håkan Sjösten) oli sinänsä moitteetonta, vaikkakin tuntui, että nähdyt päälleajot eivät kuulu lajiin, eikä finaaliinkaan ilman kunnon rangaistuksia.

Voi vain päätteeksi todeta, että Ruotsin jääpallo seuratasolla on varsin tasokasta.

Kannatti käydä! Elämys rikkaampaana paluumatkakin sujui hyvin jopa Turun kautta kotimaahan.

Muistiin merkitsi
Risto

Muutama kuva alkuseremonioista:

junnujen lippukulkue

ylioppilaat joutuivat pitämään ilmapalloja pysyäkseen pystyssä

alkuseremoniaa

 etusivu | uutiset | joukkueet | hallitus | ohjelma | info | keskustelu | linkit
© by DB | ylläpito : bubbeli@st.jyu.fi