Ljusdal World Cup
23.-26.10.2003

    > kuvasivu

Vestan toimihenkilöitä kävi tutustumassa kansainväliseen huippujääpalloon Ljusdalissa. Alla Veikko-valkun tunnelmaraportti ja linkistä pääsee katsomaan kuvareportaasia...

LJUSDAL World Cup
- Valonlaakso jääpallolle

30 vuotta sitten syttyi idea ja 23-26.10.2003 pelattiin turnaus numero kolmekymmentä.

Tusinan verran Vestan junnuvetäjiä pj Merit Lemmingin johdolla oli paikan päällä ihmettelemässä ja kokemassa tätä aivan erilaista jääpallotapahtumaa. Heti kättelyssä selvisi että Ljusdalenissa tarjotaan maailman parasta jääpalloa. Ei muuta kuin ihastusta herättivät Venäjän ja Ruotsin huiput – vihastusta ehkä Suomipoikien heikko kisapärjääminen. Taso Suomessa olleekin hiipumassa kohti Norjan jo valmiiksi hiipunutta tasoa – valitettavasti.

Piristävänä ilmiönä tämän vuoden World Cupissa oli tietenkin jenkkiporukka Bandy Boys from USA (Amur Tigers). Tosi uutuutena koettiin kuulutus kun ”joku Carlsson fra Sverige” ihan kylmänrauhallisesti heittää häkin itänaapurimme Vodnik-seuralle. Näin on käynyt. Pelaajavirrassa idästä länteen on nyt syntymässä vastavirta kun venäläisseurat alkavat ostaa huippuja Ruotsista (vaan ei Suomesta, vielä ?). Raha liikkuu pillerissäkin; jossain päin maailmaa.

Ainutlaatuinen kokemus (yksi monesta) Ljusdalenissa on systeemi pelata ”dygnet runt”. Mutta, ellei pikkutunteja oteta avuksi ei myöskään pelattaisi 31 ottelua. Turnauksen parhaita mausteita ovatkin juuri nämä yöottelut – täysille katsomoille tunnelma katossa.

Katsojamäärät ovatkin suomalaiselle mysteeri (järjestäjien mukaan yöottelua Ljusdal vs. Bollnäs seurasi yli 6000 katsojaa -toim.huom.) Ilmeisesti enemmän väkeä kun koko SM-liigassa eikä ukkoutumisesta ole tietoakaan. Bandy on Ruotsissa POP.

Todettiin myös, että Vodnik on edelleen supertaitava ja häikäisevän nopea joukkue ja että SAIK edelleen pelaa ”kurinalaista ruotsalaisittain” loppuun saakka.

Esimerkki:

•  semiottelussa Vodnik teki maalinsa pelaamalla

•  vastaavassa ottelussaan SAIK maalasi kolme kertaa kulmuritilanteesta

Yleensä (esim. Suomessa) valkku urputtaa yhtä ja jengi tekee toista – jos sitäkään. Näin ei Vodnikissa eikä SAIKissa. Sovittu taktiikka pysyy mielessä ja se toteutetaan. Pelaaja yli muitten oli jälleen mr Michail Sveshnikov (nr 66, Vodnik) jonka tavaramerkkinä mm. on ”tehdä maali kun on tarvis” ja vastustajasta välittämättä.

Ensivaikutelma Ljusdalenissa tänä vuonna oli :

•  Vodnik voittaa, riveissään kaksi ruotsalaista

Loppuottelussa olikin vastakkain samat huippuporukat kuin viime vuonna eli Vodnik SAIK , vain sillä erolla että nyt voitti todellakin Vodnik vaikkakin (vain) maalilla. Lopputulos 4-3 !

Vesta kiittää upeasta elämyksestä Ljusdal World Cup 2003.

Veikko Tastén

> etusivu
 etusivu | uutiset | joukkueet | hallitus | ohjelma | info | keskustelu | linkit
© by DB | ylläpito : bubbeli@st.jyu.fi